De nieuwe collectie van Bolia is gearriveerd: The New Icons.

Een iconisch stuk doorstaat tijden en trends en kan je hele leven meegaan. Het betekent net iets meer voor jou en doet elke ruimte zonder moeite opleven. Dit vormt de inspiratie voor de ontwerpers bij het designen van de nieuwe collectie van Bolia. Het Deense designlabel stelt dan ook met trots voor: The New Icons

De nieuwe iconen

De collectie kan opgedeeld worden in 4 stijlen: Silent North gaat over het creëren van harmonie tussen mens en natuur. Denk aan natuurlijke materialen zoals glas, marmer, hout en keramiek. Het is fris en levendig, met mooie texturen die centraal staan. Natura Noir is een clash tusen de verschillende tijdperken. Hier zien we suede, velvet en donkere prints.

Zachte, roze pastelkleuren zijn eigen aan Poetic Luxury. Bolia trekt hier de zomercollectie, waar pastel zowel in meubels als accessoires het voortouw nam, door naar herfst en winter. Urban retro vindt zijn inspiratie in Memphis anno jaren 80 en 90. Deze jeugdige stijl herkennen we aan de industriële vormen gecombineerd met duurzame materialen zoals masief hout, leisteen en velour.

 

Iconische materialen

Doorheen de volledige collectie vinden we materialen terug als terracotta, marmer en roestvrij staal maar ook massief hout en leer. Stuk voor stuk materialen die enkel maar mooier worden doorheen de tijd. Iconische stukken die een leven lang zullen meegaan, of misschien wel langer…

 

Focus op vakmanschap

Bolia werkt dit seizoen samen met onder andere Hertel & Klarhoefer (DE), Yonoh Estudio (ES) en kaschkasch (DE). Deze studios delen hun passie voor creativiteit en scandinavisch design. Samen creëerden zij de najaarscollectie als eerbetoon aan Scandinavisch design met oog voor het authentieke, mooie en verrassende keuzes zowel in vorm, textuur als kleurgebruik. Duurzaamheid en kwaliteit staan centraal bij The New Icons, dat zie je aan de duurzame materialen, inspirerende details en een sterke focus op vakmanschap. Bolia geeft niet enkel om de producten, maar om het volledige productieprocess. Ze zijn heel kieskeurig wat materialen en impact op het milieu betreft. Het leer is traceerbaar en bevat geen schadelijke chemicaliën. De gebruikte wol is IWTO-gecertificeerd (wat slaat op de kwaliteit en een goede werkomgeving). Het hout voldoet aan houtverordening van de EU en de EUTR. Meer dan 20 % van de totale productie vindt plaats in Denemarken en meer dan 70% van de totale productie vindt plaats in Europa.

De volledige collectie is vanaf nu beschikbaar in de Bolia-winkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag en op bolia.com.

 

Sara Devos

Account Executive

Lore De Mulder

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.